Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites
Deel deze pagina

Aan de slag bij Sterksen als Recruiter

Inmiddels is het alweer een paar jaar geleden: de start van mijn nieuwe baan als Recruiter IT bij Sterksen. Een bewuste keuze, vanuit oprechte interesse in het vakgebied. Waarom viel mijn keuze op Sterksen en hoe beviel de overstap naar een nieuwe baan?

Na een aantal jaar in de IT dienstverlening te hebben gewerkt vond ik het tijd voor een nieuwe stap in mijn carrière. Ik had al veel ervaring met sales en accountmanagement, maar ik wist niet of ik hiermee door wilde gaan. Ik merkte dat ik het heel leuk vond om met mensen te werken en hen verder te helpen. Zo kwam ik bij recruitment uit. Dat geen kandidaat hetzelfde is, maakt deze baan leuk en uitdagend.

Na een prettig gesprek met Sterksen, is het balletje gaan rollen. Ik had goede achtergrondkennis van IT dus dat kwam goed van pas. Het recruitmentvak leerde ik door te doen. Simpelweg de telefoon oppakken en leren van je fouten.

Ik heb veel verantwoordelijkheid en écht een band met klanten

Bij IT Search werken we aan posities die de klant niet ingevuld krijgt. Wij searchen goede kandidaten die op meerdere vlakken bij de positie en de organisatie van de klant passen. We vinden het belangrijk om een vertrouwensrelatie op te bouwen met de klant, want op die manier krijgen we de meeste informatie en kunnen we de kandidaat maximaal informeren.

Momenteel heb ik echt mijn eigen klantportfolio waar ik verantwoordelijk voor ben. Zij nemen regelmatig contact op als ze een vacature hebben voor een functie richting de IT. Het is binnen Sterksen dus echt belangrijk een klantrelatie aan te gaan.

Collega’s onder elkaar

Ik zie bijna al mijn collega’s dagelijks op kantoor, hierdoor is het een hechte groep. De samenwerking tussen junior en senior is ook goed. We werken in teams samen, waardoor de drempel om vragen te stellen ook erg laag is. De bereidheid om tijd voor elkaar vrij te maken, is erg prettig.

Daarnaast zijn ook de collega’s van het management heel benaderbaar. De directie is net zo beschikbaar voor vragen als elke andere collega. Je hebt echt wat te zeggen en er wordt ook naar je stem geluisterd.

Er is nog geen dag geweest dat ik niet met plezier naar mijn werk ging

Er heerst een sales-mentaliteit onder de collega’s, maar we gunnen elkaar ook veel. We willen allemaal presteren, maar nooit ten koste van collega’s. Als iemand een veeleisende vacature heeft weten te vullen, vieren we dat met z’n allen.

Vooruit bij Sterksen

Er zijn veel mogelijkheden om door te groeien bij Sterksen. Zelf ben ik bijvoorbeeld begonnen als Medior Recruitment Consultant, maar inmiddels ben ik Lead Recruitment Consultant en stuur ik mijn eigen team aan. Ik ben nu ook meer betrokken bij de samenwerking tussen collega’s en teams, ik help met het opleiden van nieuwe collega’s en ben betrokken bij het maken van strategische beslissingen.

Daarnaast kun je jezelf ook ontwikkelen op andere vlakken die je zelf belangrijk vindt. Sterksen kijkt naar wat je inbrengt en daar krijg je veel voor terug. Je kunt bijvoorbeeld ook van een andere business unit proeven als dat je interessant lijkt.

Ben jij de enthousiaste doorzetter met salesmentaliteit die wij zoeken en zou je graag mijn collega willen zijn? Solliciteer dan direct!

Meer informatie

Is bezig met kandidaten werven en geniet van de goede werksfeer.

Robert Hagen Robert Hagen Recruiter (Sinds mei 2017)