Deze website maakt gebruik van cookies. Meer informatie Melding niet meer tonen
Smart Recruitment Sites
Deel deze pagina

IT Recruiter én lid van het Tech Team

Direct na mijn afstuderen, in juni 2018, ben ik in dienst gekomen bij Sterksen. Ik kende toevallig Christien, die bij Sterksen werkt bij de Financiële Backoffice, en door haar mocht ik tijdens mijn studeren al administratief werk doen bij Sterksen. Zo ben ik bekend geraakt met Sterksen, en toen ik na een jaar afstudeerde wist ik het al: ik wil hier aan de slag als recruiter!  

Mijn werk als Recruiter

Mijn werkdag ziet er iedere dag anders uit, geen enkele dag is hetzelfde gelukkig. Doorgaans begin ik de dag met het doorlezen van de mails die ik heb ontvangen van de kandidaten waarmee ik in gesprek ben. Wanneer de kandidaten interesse hebben bel ik ze meteen op om de positie waarvoor ik ze heb benaderd verder toe te lichten en te onderzoeken of dit de juiste positie is voor hem/haar. Wanneer dit positief is stel ik een profiel op wat ik vervolgens deel met de klant.
In de middag heb ik vaak een intake met de klant waarin we een vacature bespreken die ze bij ons willen uitzetten. Hierin bespreek ik wat ze zoeken, wat hun ervaringen zijn in het zoeken naar dergelijke profielen e.d. Wanneer alles duidelijk is, maak ik een arbeidsmarktanalyse waar altijd interessante bevindingen uit naar voren komen die belangrijk zijn mee te nemen richting de klant. Zo kan het zijn dat de klant iemand zoekt met een bepaalde combinatie van ervaringen die niet bestaat. Dan is hij altijd goed dit vooraf te bespreken voordat je letterlijk een schaap met vijf (of zes) poten gaat zoeken.
Wanneer dit allemaal duidelijk is en we helemaal op één lijn zitten, dan gaat de grote zoektocht van start!

Ontwikkeling bij Sterksen

Het leukste aan mijn werk vind ik dat je binnen Sterksen alle ruimte krijgt om verbeteringen aan te dragen en het werk van iedereen leuker en makkelijker te maken. Zo maak ik zelf onderdeel uit van “Het Tech Team”.
Binnen dit team houden wij ons bezig met het zoeken naar de nieuwste technologieën in de recruitment markt die het leven van de recruiter vele malen efficiënter maakt. Zo heb ik al meermaals beurzen mogen bezoeken in dit kader en heb ik al heel veel webinars mogen bijwonen om ons Tech-landschap zo optimaal mogelijk in te kunnen richten.

Wil jij ook aan de slag als (IT) recruiter? Bekijk dan hier onze vacatures!

Steven Droppert IT Recruiter (Sinds juni 2018) steven.droppert@sterksen.com